SvFF:s insamling till förmån för krigsoffer i Ukraina

Med anledning av den ryska invasionen av Ukraina så startar Svenska Fotbollförbundet, Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) och alla elitklubbar i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Ettan fotboll en insamling till förmån för alla krigsoffer i Ukraina.

SvFF:
"Kriget i Ukraina berör och påverkar oss alla, våra tankar är med det ukrainska folket. Alla upplever vi på något sätt en närhet till kriget och i våra ligor har vi spelare som personligen drabbats av Rysslands invasion.

Fotbollen vill som den folkrörelse och enande kraft i samhället vi är ta det ansvar vi kan genom att starta en insamling för krigsoffer i Ukraina.

Sverige för UNHCR är på plats med nödhjälp och skydd och kan med allas hjälp göra ett ännu bättre arbete för alla krigsoffer i landet."

Det spelas många matcher runt om i Västerötland i veckan, bland annat DM till helgen och en hel del träningsmatcher.

Vill ni i samband med era matcher göra något för att hjälpa folket i Ukraina så stöttar vi SvFF:s initiativ och hänvisar till att skänka till Sverige för UNHCR. Swisha en gåva till 123 129 50 21. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor.

Kanske vill ni skänka era inträden, fikakassan eller starta en insamling? Alla initiativ uppskattas och vi vill visa fotbollfamiljens kraft och solidaritet för att hjälpa krigets offer!

  • Huvudsponsor Länsförsäkringar
  • Materialleverantör Craft