Inför seriestarten, damer

Västergötlands Fotbollförbunds distriktsserier startar den 12 juni och sedan är det full fart på seriespelet. Givetvis hoppas VFF att matcherna ska kunna genomföras enligt planeringen.

Inför seriestarten i damserierna kommer här aktuell information från VFF:

 

Walk-overmatcher:
Till och med den 1 september kan matcher skjutas upp om ett av lagen meddelar att man drabbats av Covid-symptom i truppen. Som vanligt när matcher skjuts upp vill vi att nytt datum fastställs inom tre dagar efter beslut att skjutas upp. Skulle detta inte fungera vill vi ha en dialog mellan föreningarna och VFF. Matchen ska spelas så snart föreningarna bedömer det möjligt, dock senast tre dagar före seriens näst sista spelomgång.

Efter den 1 september får lag som drabbats av Covid-symptom i truppen lämna walk-over. Laget blir inte uteslutet vid walk-over av denna anledning och avgift tas heller inte ut.

 

Hantering av upp- och nedflyttning samt kvalspel (se även Tävlingsbestämmelserna, kapitel 2):
Division 2:
Division 2 spelas som vanligt i åtta serier i samarbete mellan Götalandsdistrikten. Västgötalag finns i div 2 Norra Götaland (samtliga tolv lag) och i div 2 Nordvästra Götaland (Skepplanda BTK, Skoftebyns IF och Vänersborgs FK). Hur många västgötalag som flyttas ner är avgörande för utfallet i vårt eget kvalspel mellan division 3 och 4. Högst fyra och minst två västgötalag kommer att flyttas ner ur division 2. Från de åtta division 2-serierna ska bästa tvåan flyttas upp till division 1 eftersom det finns extraplats att besätta 2022. Division 2 avslutas den 9 oktober.

Division 3:
Seriesegrare i div 3 Östra och Västra uppflyttas till division 2. Lag 2 i de båda serierna kvalspelar i dubbelmöte om den tredje uppflyttningsplatsen som Västergötland har. Kvalet spelas 9-10 och 16-17 oktober. Lag 2 från div 3 Västra börjar hemma.
U-lag kan inte kvalspela till division 2 utan ersättas av närmast följande A-lag i respektive serie.
Lag 9 och 10 deltar i kvalspel till division 3 2022. Lag 11 och 12 direktnedflyttas.
Division 4:
De sex seriesegrarna flyttas upp till division 3. Om seriesegrare inte kan gå upp i division 3 (exempelvis om föreningen har sitt A-lag där), går uppflyttningsplatsen till närmaste lag i respektive serie. Lag 2 kvalspelar för uppflyttning till division 3. Om Lag 2 inte kan gå upp i division 3 (exempelvis om föreningen har sitt A-lag där), går kvalplatsen till närmaste lag i respektive serie.

Kval till division 3:
Kvalspelet till division 3 omfattar tio lag, fyra från division 3 och sex från division 4. Lagen delas in i tre grupper, en med fyra lag och två med tre lag. Minst ett och högst tre lag flyttas upp från kvalet. Det är kvalgruppsegrarna som blir aktuella för uppflyttning. Exakta antalet uppflyttningsplatser från kvalet avgörs av hur många västgötalag som flyttas ner från division 2 som avslutas 9 oktober. Hur kvalet genomförs och avgörs framgår av den information som lämnas innan kvalet startar. Grupperna i kvalet spelas 9-10, 16-17 och 22-23 oktober och eventuella skiljematcher 30-31 oktober samt 6-7 november.

  • Huvudsponsor Länsförsäkringar
  • Materialleverantör Craft