Inför seriestarten, herrar

VFF försöker beskriva vilka kvalförutsättningar mm som föreligger inför 2022. Denna video kompletteras med ett utskick till samtliga föreningar.

Beslut inför seriestarten, herrar

 

Västergötlands Fotbollförbunds distriktsserier startar den 12 juni med tre A-lagsmatcher och sedan är det full fart på seriespelet. Givetvis hoppas VFF att matcherna ska kunna genomföras enligt planeringen.

 

Inför seriestarten i herrserierna har VFF:s styrelse och tävlingskommitté fattat ett antal beslut:

 

Walk-overmatcher:
Till och med den 1 september kan matcher skjutas upp om ett av lagen meddelar att man drabbats av Covid-symptom i truppen. Som vanligt när matcher skjuts upp vill vi att nytt datum fastställs inom tre dagar efter beslut att skjutas upp. Skulle detta inte fungera vill vi ha en dialog mellan föreningarna och VFF. Matchen ska spelas så snart föreningarna bedömer det möjligt, dock senast tre dagar före seriens näst sista spelomgång.

 

Efter den 1 september får lag som drabbats av Covid-symptom i truppen lämna walk-over. Laget blir inte uteslutet vid walk-over av denna anledning och avgift tas heller inte ut.

 

Kvalspel om Västergötlands tredje ingång till division 3 2022:
Som vanligt flyttas de två seriesegrarna i division 4 upp till division 3. Västergötland har också en tredje ingång till division 3 som normalt går till bästa tvåa i division 4. Den andra division 4-tvåan har fått delta i kvalspel till division 3. Nu är detta kval inställt 2021 och det blir de två division 4-tvåorna som i dubbelmöte gör upp om den tredje ingångsplatsen till division 3.

 

Konsekvenser av att division 3 avslutas först 20-21 november:
När division 3 är avslutad kan maximalt fem västgötalag ha flyttas ner till division 4. Däremot finns det bara tre uppflyttningsplatser till division 3 (seriesegrarna samt vinnande lag i kvalet mellan serietvåorna). Med sämsta utfall kan Västergötland stå med ett överskott av lag i division 4 vilket skulle leda till tvångsnedflyttning av ett av de lag som slutar fyra från slutet. Med bästa möjliga utfall åker inget västgötalag ur division 3 och då påverkas förstås division 4 positivt.
Västergötlands FF har därför beslutat att lag fyra från slutet i respektive division 4-serie ska delta i kvalet till division 4 2022. På så sätt undviks en situation där ett lag som spelat färdigt sin serie den 3 oktober kan få besked om tvångsnedflyttning den 21 november. Istället får man vara med och spela i det kval som kommer att ge division 4-plats åt minst ett av de kvalande lagen. Efter gruppspelet fortsätter kvalet med att lagen spelar fram till en rangordning för vilka lag som ska ta plats i division 4 2022.

Kvalet till division 5 genomförs på vanligt sätt i gruppspel men därefter fortsätter kvalet så att en rangordning tas fram för vilka lag som ska ta division 5-platserna 2022. Även här påverkas antalet uppflyttningsplatser av utfallet för västgötalagen i division 3.

 

 

En mer ingående presentation bifogas denna nyhet samt en video som ni kan se ovan.

Presentation hämtas här

  • Huvudsponsor Länsförsäkringar
  • Materialleverantör Craft