Riktlinjer Covid 19- uppdateras/nytt om träningsmatcher

Här samlar vi de senaste restriktionerna och riktlinjerna med anledning av Covid-19 som påverkar fotbollen i Västergötland.

Uppdaterat 26 mars

Under förra veckan beslutade Folkhälsomyndigheten att skärpa de allmänna råden för idrotten. Från och med 1 mars får inga andra än yrkesverksamma fotbollslag och spelare spela tränings- och tävlingsmatcher. Därmed ska inga matcher spelas för barn och ungdomar tills myndigheterna anser att smittläget har förbättrats.

Sent i går eftermiddag meddelade regeringen att de beslutat att fortsatt uppmana kommuner och regioner att hålla verksamhet som inte är nödvändig, och som inte regleras av begränsningsförordningen, stängd. Uppmaningen bedöms behöva gälla åtminstone till den 1 april. Västra Götalandsregionen har förlängt regionala rekommendationer att gälla till den 18 april vilket innebär att inga träningsmatcher innan den 19 april.

På grund av smittläget har Folkhälsomyndigheten och regeringen valt att häva undantaget att barn födda 2005 eller senare att få spela enstaka matcher.

Från och med 1 mars får endast yrkesidrottslag* spela tränings- samt tävlingsmatcher. Nya i kategorin yrkesidrottslag är lagen i U21 Allsvenskan och undantas därmed förbudet att spela matcher.

VFF följer fortsatt SvFF riktlinjer som ni finner nedan.

Vad gäller träningsmatcher, seriestart mm återkommer VFF så fort vi har några indikationer på förändringar i dagens riktlinjer.

  • Huvudsponsor Länsförsäkringar
  • Materialleverantör Craft